Mistä löytyy uusin tieto hakukoneoptimointiin liittyen?

Hakukoneoptimointi voi alkuun vaikuttaa monimutkaiselta prosessilta, vaikka ei se loppujen lopuksi niin monimutkaista ole. Totta on, että hyvinkin monet eri asiat vaikuttavat Googlessa ensimmäiselle hakusivulle pääsemiseen. Se ei onnistu vain ja ainoastaan kyseisen hakusanan toistamisella sivustolla tarpeeksi monta kertaa, vaan muita vaikuttavia seikkoja ovat muun muassa se, paljonko sivustolla on kävijöitä, poistuvatko kävijät heti vai viipyvätkö sivulla pidempään sekä mainitaanko tätä sivustoa millään muulla nettisivustolla. Perinteisempiin sivun sisäiseen optimointiin liittyviin seikkoihin perehdyimme edellisessä artikkelissamme. Tässä artikkelissa sen sijaan pohditaan, miten pysyä optimoinnin ja Googlen kannalta aallonharjalla. Googlen rankingiin vaikuttavat seikat muuttuvat jatkuvalla syötöllä, joten vaikka tietäisit jo kaikki hakukoneoptimoinnin perusteet ja sivustosi olisivat optimoitu, on omaa tietomystä silti jatkuvasti syytä pitää ajan tasalla.

optimoi
Eri hakukoneoptimointiin keskittyneet blogit

Yksi hyvä tapa pysyä aallonharjalla on tietenkin etsiä tietoa heiltä, jotka tietävät aiheesta paljon ja työskentelevät aiheen parissa päivittäin. Aivan kuten muillakin aloilla, tässäkin kannattaa tietoa etsiä luonnollisesti alan ammattilaisilta. Aivan kuten nettikasinoita haet ammattilaisten pitämiltä sivustoilta, joista Bethard on suosikkini ja terveyteen liittyviä vinkkejä hyvinvointialan ammattilaisilta, aivan samalla lailla hakukoneoptimointi on oma kehittynyt alansa, jossa on paljon ammattilaisia.

Yksi paras tapa on etsiä tietoa siis blogeista. Erityisen hyviä ovat yritysten blogit, joiden koko toiminta perustuu hakukoneoptimointiin ja siihen erikoistuneisiin työkaluihin. Näistä esimerkiksi Moz Blog on oikein hyvä esimerkki. Heillä on tarjolla paljon erilaisia palveluita hakukoneoptimointia varten, joiden avulla optimointi sujuu. He siis haluavat kuulla taatusti ensimmäisten joukossa kaikki Googlen uusimmat päivitykset ranking -perusteissa, algoritmeissa sekä vaikkapa Google Search Consolen ja Analyticsin osalta. Parasta nettisivujen osalta useimmiten nimenomaan on juurikin se, että kun jaat jotain muille hyödyllistä, hyödyt siitä itsekin, kun lukijat tulevat sivustollesi. Näin ollen, myöskin Moz haluaa jakaa blogissaan uusimmat päivitykset lukijoilleen ja täten lisätä omaa sivustonsa trafiikkia. Siksi kannattaakin katsoa muutaman kerran viikossa, mitä uutta heidän blogistaan löytyy.

Mozin lisäksi on tietenkin muitakin hyviä blogeja: kannattaakin tarkistaa niiden hakukoneoptimointityökalujen blogit, joita käytät. Esimerkiksi Screaming frogilla, SEMRushilla sekä Ahrefsilla on omat bloginsa. Näistä löytyy luonnollisesti myös heidän omien palveluidensa viimeisimmät tiedotteet ja uudistukset. Kannattaakin tilata suosikkiblogiesi uutiskirje, niin kuulet trendeistä ja uutisista heti ensimmäisten joukossa. Toinen vaihtoehto on yhdistää nämä blogit vaikkapa johonkin blogipostausfeed -palveluun. Tällainen on esimerkiksi feedly. Sieltä voitkin sitten lukea jokaisen lempiblogisi viimeisimmät postaukset kätevästi samasta paikasta. Mieti siis, mikä tapa on juuri sinulle sopivin ja luo sen ympärille sopiva rutiini. Esimerkiksi aamun voi aloittaa kahvin ja hakukoneoptimointiin liittyvien postausten parissa, sen sijaan että aloittaisit aamun normaalien uutisten parissa.

Google parhaana suunnannäyttäjänä

Lienee sanomattakin selvää, että kannattaa seurata Googlen omia tiedostuskanavia ja tiedotteita heidän algoritmeihinsä ja käytäntöihinsä liittyen. Näin pysyt eniten kartalla. Kuulostaa ehkäpä hieman hullulta, mutta yksi kätevin tapa on seurata Googlen työntekijöiden tiedotteita ja viestejä someissa. Kuulostaa hieman epäviralliselta, mutta näistä saa varmasti ainakin vähän vinkkiä, mihin suuntaan trendit ovat menossa. Google ei ehkäpä täysin suoraan paljasta kaikkia ranking -tapojaan ja nämä samalla muuttuvat jatkuvasti, mutta myös erittäin paljon tietoa on julkisesti tarjolla suoraan Googleltakin. Se ei siis ole mikään salisuus, jota Google yrittää varjella, vaan kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus luoda hyvät, Googlelle täydellisesti optimoidut sivut jos vain haluavat ja viitsivät nähdä kaiken tämän vaivan.